Näin joulun alla päätin etsiä joitakin reseptejä, joita voisi sovelluttaa suomalaiseenkin joulupöytään. Yksi tällainen on riisivanukas, joka muistuttaa paljolti suomalaista riisipuuroa, vain koristeltuna. Yleisesti se tunnetaan nimellä 'ruz bilhaliib' (riisi maidossa), mutta jossakinpäin myös nimellä 'bahta'. Maissitärkkelyssuurustus on oma lisäni ja se tekee puurosta samettimaisen pehmeää.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

1 l maitoa

1 lasi pyöreää riisiä

4 rkl sokeria tai maun mukaan

1 rkl maissitärkkelystä

1/3 lasia vettä

1 rkl ruusuvettä tai 2-3 tippaa esanssia

-koristeluun: kanelia, mantelimurskaa, kakunkoristemakeisia ym.

 

Huuhdo riisi huolellisesti ja keitä maidossa paksupohjaisessa kattilassa puolisen tuntia kunnes sakenee. Jos sakenee liikaa lisää vähän vettä tai maitoa. Makeuta sokerilla maun mukaan. Sekoita maissitärkkelys veteen, lisää riisiin ja kiehauta kaiken aikaa sekoittaen. Poista kattila liedeltä, sekoita joukkoon ruusuvesi ja annostele jälkiruokakulhoihin. Koristele kukin annos mielen mukaan mantelein, pähkinöin, makeisin ja 'kanelirisuin'. Tarjoa lämpimänä.   

306789.jpg