Lahuh (lahouh) on pannussa paistettu päältä sienimäinen, pohjasta rapeahko leipänen, jota jemeniläiset syövät keiton tai tomaattikastikkeen tai hilben ja zhugin kanssa. Pelkistetty ohje menee tähän tapaan: 1+ lasi vettä, 1 lasi jauhoja, ½ tl suolaa ja 1 tl kuivahiivaa. Ja tässä suurempi annos:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

3 lasia jauhoja

3+ lasia vettä

1½ tl kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria 

 

Sekoita kaikki aineet kulhossa, peitä liinalla ja anna kohota pari tuntia. Kesällä riittää vähempikin aika.

Laita paistinpannu tulelle ja levitä sille vähän öljyä. Sekoita taikina ja kaada kauhallinen pannulle ja keinuttele pannua puoleen ja toiseen. Jos taikina jää kasalle lisää sihen vähän vettä. Paista lahuh-pannukakkua ensin keskinkertaista kuumemmalla liekillä 2-3 minuuttia. Pienennä sitten tulta, sulje pannu kannella ja paista kunnes lahuh täysin kuivuu. Ei ole tarvetta kääntää.

Lahuh on parhainta lämpimänä.

 

815231.jpg 

 

TIP:

Tässä pieni lisävinkki suurireikäisen lahhuhin aikaansaamiseksi:

Lisää taikinaan ennen paistamista vajaa teelusikallinen leivinjauhetta ja mikä tärkeintä: jäähdytä pannu paistokertojen välillä huuhtomalla pohja (siis ulkopuolelta) kylmällä vedellä. Pannun ei saa olla kuuma, kun siihen kaadetaan lahhuh-taikina.