Makeiset ja suklaat Lähi-Idän markkinoille eivät yllä Eurooppalaisen laadun tasolle, mutta kun makeanhimo yllättää, löytyy toki makeita vaihtoehtoja ja usein kotivalmisteisia. Tunnetuimmat ja helpoimmat valmistaa ovat kai seesamineliöt, vaikka valmistus vaatiikin pientä ripeyttä. Sokerin voi korvata kokonaan tai osittain demerara sokerilla. Itse laitoin puolet valkoista puolet demeraraa.    

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Aineet:

2½ lasia seesaminsiemeniä

vajaa tl ruokasoodaa

1 lasi sokeria

 

Paahda seesaminsiemenet laajassa pannussa vaaleanruskeiksi jatkuvasti sekoittaen.

Anna jäähtyä.

Aseta leivinpaperi matalalle uunipellille tai tarjottimelle ja sirottele paperille ½ lasillista seesaminsiemeniä.

Sekoita ruokasooda jäljellejääneeseen seesamimäärään.

Sulata sokeri paksupohjaisessa pannussa, sekoita nopeasti joukkoon seesaminsiemenet ja poista liedeltä.

Aseta syntynyt seesamisokeripallo leivinpaperille ja kaaviloi nopeasti ohueksi levyksi. Työ vaatii ripeyttä, sillä jäähtyessään sokeri kovettuu kivikovaksi.

Leikkaa levy neliöiksi sahalaitaisella veitsellä jotain suoralaitaista tukea apuna käyttäen. Paloitus muistuttaa lasinleikkuuta: ensin viilletään ura, jota myöten pala taitetaan irti.

Tarjoa tee- tai kahvipöydässä tai muuten vain makeannälkään.

Säilytä suljetussa rasiassa.

 

258040.jpg