Eilen tein marokkolaistyylisiä lihapyöryköitä ja tänään aioin tehdä niille kastikkeen, mutta kun kurkistin aamulla jääkaappiin huomasin, että on vain kaksi jäljellä. Laitoin ne leivän väliin ja pistin poskeeni ja aloin miettiä, mitä tekisin niiden sijasta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tässä kuitenkin se ohje. Pyöryköitä mitä pyöryköitä, mikä niistä tekee marokkolaisia, on kai mashijja eli mace, joka on marokkolaisille mieluinen mauste, joka jauhetaan muskottipähkinän nahkamaisesta repeytyneestä kuoriosasta.

 

183483.jpg

 

Aineet:

½ kg jauhelihaa (nautaa tai lammas-nautaa)

1 peruna

1 sipuli

½ nippua persiljaa

1 kananmuna

1/4 lasia korppujauhoja tai 2 siivua ei-tuoretta leipää

3 rkl öljyä (mieluiten oliiviöljyä)

1/4 tl kurkumaa

1/4 tl kanelia

1/4 tl mashijaa (mace)

1/4 tl valkpippuria

½ tl suolaa

 

Raasta peruna ja sipuli karkeaksi raasteeksi ja purista liika vesi pois. Sekoita kaikki aineet yhtenäiseksi massaksi ja anna maustua jääkaapissa tunti pari. Muotoile pyöryköiksi ja paista pannussa.

Tarjoa esim. tomaattikastikkeessa tai sellaisenaan.

326208.jpg