Nämä suolaiset letut ovat helppoja ja nopeita valmistaa ja aineetkin yksinkertaisia. Resepti tulee palestiinalaiskeittiöstä ja erityisen suosittuja ne ovat samarialaisen Nabluksen kaupungin asukkaiden keskuudessa.

Letut paistetaan syvässä öljyssä ja tämän ohjeen pitäisi riittää  8-10 letulle riippuen miten suuria niistä tekee.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

1 lasillinen karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa

3 kananmunaa

1 lasi vehnäjauhoja

1½ lasia vettä

½ tl suolaa

½ tl jeeraa

½ tl kanelia

1/4 tl mustapippuria

1 rkl hienonnettua persiljaa

1 murskattu valkosip. kynsi

 

-öljyä syväpaistoon

 

Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna seistä parikymmentä minuuttia.

Kuumenna öljy syvässä kattilassa.

Kaada kauhalla taikinaa öljyyn, noin puoli kauhallista per lettu, niin monta kuin kattilaan sopii. Käännä letut niin, että ruskistuvat molemmilta puolilta ja nosta pois kattilasta reikäkauhalla. Aseta letut 'valumaan' talouspaperin päälle 5-10 minuutiksi.

M'shaat–letut ovat parhaita kohta paistamisen jälkeen,  jolloin ne ovat rapeita ja aromikkaita. Jäähdyttyään ne öljyssäpaistettujen tavoin vähän veltostuvat ja mausteet menettävät aromiaan, mutta ovat ne hyviä silloinkin.

 

 191758.jpg