<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sajjadia (sayyadiya) on eräänlainen kalapilahvi, joka tunnetaan erityisesti Välimeren itäosan maissa. Tämä ohje tulee palestiinalaisesta keittiöstä. Siihen sopii  litteät kalat kuten lahna, ehkä suurikokoinen ahvenkin. Kalat paistetaan ensin pannussa ja keitetään sitten padan pohjalla riisin kanssa. Saijjadia tarjotaan ylösalaisin kaadettuna, jolloin kala tulee näkyviin.

 

Aineet:

2-3 keskikokoista kokonaista perattua kalaa

2 lasia riisiä

3 suurta sipulia

1 rkl jeeraa

suolaa

pippuria

1 rkl baharaat maustesekoitusta (tai kardemummaa, neilikkaa+muskottipäkinää)

3 lasia kiehuvaa vettä

½ lasia tuoretta sitr.mehua

jauhoja leivitykseen

ruokaöljyä

Päälle: 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä (jos löytyy)

 

184910.jpg

Kalat paistumassa.

 

Sekoita mausteet+suola. Mausta kalat kauttaaltaan puolella maustemäärästä ja kaada päälle sitruunanmehu. Laita jääkaappiin tunnin ajaksi.

Huuhtele riisi huolellisesti ja liota suolavedessä puolisen tuntia ja siivilöi.

Jauhota kalat ja paista pannussa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Leikkaa sipulit siivuiksi ja kuullota öljyssä suuressa kattilassa 5-10 minuuttia.

Aseta kalat sipulin päälle ja kalojen päälle riisi. Lisää loput mausteet+suola ja kiehuva vesi. Keitä keskinkertaisella tulella 10 minuuttia, sulje kansi ja jatka keittämistä pienellä tulella vielä 15-20 minuuttia. Anna vielä seistä 5-10 minuuttia ja käännä kattila ylösalaisin tarjottimella  Sirottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja tarjoa kuumana.

Muista, että kalassa on ruotoja!

 

184908.jpg