Tämä kesäkurpitsapaistos, jolle en suomalaista nimeä keksi, vaikka kuinka päätä raapisin, on tuttu juttu monissa Lähi-Idän ja Välimeren maissa ja ehkä muuallakin. En osaa sanoa, mistä on lähtöisin, mutta eipä sillä väliä, pääasia että on maukas, ravitseva ja helppo valmistaa.

Tämä kuuluu taas niihin keveiden kesäisten kategoriaan, joita jostakin syystä viime aikoina tunnun suosivan. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

3-4 kesäkurpitsaa

3 kananmunaa

2 rkl vehnäjauhoja

suolaa, pippuria

pikku nippu ruohosipulin varsia (ei välttämätön)

ruokaöljyä

 

Raasta kurpitsat hienoksi raasteeksi. Purista käsin neste pois kahteen kertaan. Vatkaa munat kevyesti ja lisää kurpitsaraasteeseen. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola, pippuri ja hienonnettu ruohosipuli ja sekoita. Kuumenna reilusti öljyä laajapohjaisessa pannussa ja kaada siihen seos. Paista vähän keskinkertaista pienemmällä lämmöllä kansi päällä 5-10 minuuttia kunnes paistoksen pohja saa tumman ruskean sävyn, mutta ei pala. Käännä paistos lautasen avulla kääntämällä pannu yläsalaisin. Lisää öljyä ja paista myös toiselta puolelta tumman ruskeaksi.

 

Kastike:

Pala siedettävän tulista punaista paprikaa/chiliä  ohuina siivuina

3 hienonn. Valkosipulin kynttä

Muutama tuore salvian lehti

3 kypsää tomaattia

1 reilu tl tomaattisosetta

½ tl kurkumaa

Oliiviöljyä

Suolaa

Tilkka vettä

 

Lämmitä öljy pienessä kattilassa, lisää paprikasiivut, ylimalkaisesti silputtu salvia ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota pari minuuttia ja lisää silputtu tomaatti, tomaattisose + mausteet ja keitä samalla sekoittaen viisi minuuttia. Lisää tilkka vettä ja keitä vielä toiset viisi minuuttia.

 

Tarjoa joko kuumana tai kylmänä.

 

162348.jpg