Äskettäin huomasin , että jääkaappini pakastelokeroon on kerääntynyt koko joukko kanan rintapaloja. Broilereita paloessani kun aina laitan tämän osan syrjään, koska kuivuutensa tähden se ei mene kaupaksi niin padoissa, uuniruoissa kuin grillattunakaan. Pari rintaa leikkasin  ja paistoin 'schnitzeleiksi' ja katosivat kuin kuumille kiville. Yhden rinnan paloin ja paistoin pannussa vihannesten ja runsaan öljyn kera ja siitäkin tuli oikein pehmeää.

Vielä piti saada pari rintaa menemään, siispä kokosin lihamyllyn, puhdistin palat ja jauhoin yhdessä valkosipulin ja tuoreen korianterin kanssa.

Tästä olikin sitten lyhyt tie irakilais-tyylisiin kanalihapyöryköihin. Ja tässä ohje, ilman sen kummempia sepityksiä.

Huomautukseksi vain, että puolet lihasta voi korvata  jauhetulla kalkkunalla.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

2 jauhettua broilerinrintaa (ilman marinadia!)

tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

4-5 valkosipulin kynttä

1 sipuli

(1 vihreä sipulinvarsi)

1 pieni kova tomaatti

2 rkl vehnäjauhoja

1 tl kurkumaa

½ tl paprikajauhetta

1 muna

Suolaa, pippuria

öljyä

 

Jos jauhat lihan itse, laita mukaan myllyyn jokunen varsi persiljaa tai korianteria ja kuorittu valkosipuli. Jos käytät valmiiksi jauhettua lihaa, hienonna  yrtti  ja murskaa valkosipuli joukkoon.

Hienonna myös sipuli ja kuullota pannussa kuumassa öljyssä 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä vähäsen ennenkuin lisäät seokseen.

Leikkaa tomaatti pienenpieniksi paloiksi ja lisää seokseen ilman siemeniä. Runsaslihainen kovarakentinen tomaatti on paras. Jos on saatavilla vihreää sipulia, hienonna joukkoon myös yksi varsi.

Lisää muna, jauhot ja mausteet, sekoita ja laita imeytymään jääkaappiin tunti pari.

Muovaa pyöryköiksi ja paista pannussa kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.

Tarjoa aterialla  esim. muusin, riisin tai pastan kera. Kostukkeeksi sopii tomaattikastike.

 

149921.jpg