|
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Tämä klassinen 'arabiruoka' tunnetaan kaikissa välimeren itäpuolisen osan maissa Libanonista Egyptiin asti. Sitä ei tarjota aterian lisänä vaan yleensä aamupalana esim. Labneh-tuorejuuston kanssa.
Salaatin ainekset vaihtelevat vähän paikan ja vuodenajan mukaan, mutta olennaista salaatille on leipäpalat , jotka tekevät siitä ruokaisen ja täyttävän.
Leipänä voi käyttää melkein mitä tahansa päivän parin vanhaa leipää, tosin ruisleivällä siitä tuskin tulee alkuperäisen makuista. Itse käytin tässä pita-leipiä.
Tässä aineet:
3 siivua ei-tuoretta leipää
3 suurta tomaattia
3 avomaankurkkua
1 retiisi
2-3 murskattua valkosipulin kynttä
3 vihreää sipulia tai 1 pieni valko/puna/kelta sipuli
loraus oliiviöljyä (nuukailematta)
1 lehtisellerin varsi (ei välttämätön)
pala hienonnettua vihreää chiliä
kourallinen hienonnetua lehtipersiljaa
kourallinen hienonnettua minttua
1 sitruunan mehu
Suolaa, pippuria
Leikkaa tomaatit ja kurkut pikkupaloiksi ja retiisi pikku-pikku paloiksi.
Siivuta lehtisellerin varsi ja silppua sipuli. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja paloittele/revi sekaan leipäsiivut.
Tarjoa sellaisenaan tai tuorejuuston ja oliivien kanssa.
Kommentit