<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Tämä klassinen 'arabiruoka' tunnetaan kaikissa välimeren itäpuolisen osan maissa Libanonista Egyptiin asti. Sitä ei tarjota aterian lisänä vaan yleensä aamupalana esim. Labneh-tuorejuuston kanssa.

Salaatin ainekset vaihtelevat vähän paikan ja vuodenajan mukaan, mutta olennaista salaatille on leipäpalat , jotka tekevät siitä ruokaisen ja täyttävän.

Leipänä voi käyttää melkein mitä tahansa päivän parin vanhaa leipää, tosin ruisleivällä siitä tuskin tulee alkuperäisen makuista. Itse käytin tässä pita-leipiä.

 

Tässä aineet:

 

3 siivua ei-tuoretta leipää

3 suurta tomaattia

3 avomaankurkkua

1 retiisi  

2-3 murskattua valkosipulin kynttä

3 vihreää sipulia tai 1 pieni valko/puna/kelta sipuli

loraus oliiviöljyä (nuukailematta)

1 lehtisellerin varsi (ei välttämätön)

pala hienonnettua vihreää chiliä

kourallinen hienonnetua lehtipersiljaa

kourallinen hienonnettua minttua

1 sitruunan mehu

Suolaa, pippuria

 

Leikkaa tomaatit ja kurkut pikkupaloiksi ja retiisi pikku-pikku paloiksi.

Siivuta lehtisellerin varsi ja silppua sipuli. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja paloittele/revi sekaan leipäsiivut.

Tarjoa sellaisenaan tai tuorejuuston ja oliivien kanssa.

 

207701.jpg